lördag 18 december 2010

Tågupproret har rullat igång

Så är det igång. Tågupproret. Se http://www.tagupproret.se/
Där finns bakgrunden, att vi från två SEKOavdelningar tillsammans med Miljöförbundet Jordens Vänner och Järnvägsfrämjandet pratat ihop oss om en text för att samla folk kring ett uppror mot att tåg inte rullar som de ska. Ett uppror som riktar sig mot politiker som medvetet låter tågtrafiken köras i botten via avregleringar och indragna investeringar.
Över 1000 personer har på en vecka skrivit under namninsamlingen och ännu fler har gått med i Facebookgruppen med samma namn, Tågupproret.
Nu ska vi gå vidare och bredda organisationen. Fler ska med på tåget och visa att vi är många som inte accepterar denna politik.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Bra initiativ, det behövs verkligen nu. Tåget blir bara mindre och mindre pålitligt.
    Grymt bra att dom intervjuar dig som jobbar på SJ. I tidningsartiklarna syns en tydlig skillnad mellan ett företag och de som är anställda, mellan branchen och de som jobbar. Det är bra, för jag tror att när lojalitet är lönesättande och cheferna pratar om att skapa vi-känsla då suddas gränsen ut.
    Keep up the good work!

    SvaraRadera

Nu ska vinsten gå till finska staten

  Finsk tågaktör erövrar Sverige – experter varnar bolaget för kaos Rubrik i Dagens Nyheter 5 mars. Bakgrunden är att Finska statens järnväg...