måndag 18 januari 2021

Kommunal debatt som når bottenträsket

En riksdagsman (M) från Sundsvall nåddes av ljuset en vinterdag

Den politiska debatten kan då och då, också på kommunal nivå där man annars kan se prov på samarbete, dyka ner i ett riktigt bottenträsk. Ibland blir det ännu sämre. Som när Moderaternas riksdagsman, Jörgen Berglund från Sundsvall, nåddes av ljuset en vinterdag och i Sundsvalls Tidning nyligen anklagade en centerpartist i stan för att vara socialist. Vilket måste vara det värsta som finns i moderatens världsbild. Enligt riksdagsmannen kan ju det bara sluta i "död, förtryck och en förstörd miljö".

Vad har då den stackars centerpartisten föreslagit? Förstatligande av banker, järnvägen eller busstrafiken? Nej, det rörde sig naturligtvis om något långt mycket värre. Magnus Persson (C) hade föreslagit en "kommunal bilpool för att bekämpa luftföroreningarna " i Sundsvall. Gudars skymning! Tidigare hade han dessutom fått igenom beslutet att ställa ut lådor med sand till medborgarna för att minska ner på halkolyckor. Extremt socialistiskt förslag också det enligt moderaten.
Politik som gynnar medborgarna och miljön är förstås rena stalinismen för moderater som vandrar allt längre åt höger i försvaret av marknadsliberalismen. Huva sicken dårskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu ska vinsten gå till finska staten

  Finsk tågaktör erövrar Sverige – experter varnar bolaget för kaos Rubrik i Dagens Nyheter 5 mars. Bakgrunden är att Finska statens järnväg...