torsdag 21 augusti 2014

Vet hut, Dagbladet och Sundsvalls Tidning!
Det är närmast obegripligt att förstå Dagbladets reportage 19 augusti från måndagens olika politiska möten i Sundsvall. Men det ser ut som att redaktionen eller journalisten gjort ett val. Först kom Jimmie Åkesson. Han fick breda ut sig på en helsida med sitt hat mot invandrare. Därefter ett reportage om Gudrun Schyman. Och där i den artikeln, nämns att Vänsterpartiet också fanns på torget. I en mening.
Detta är förstås ett val och kan inte betraktas på annat sätt.
Dagbladet, som en gång i tiden hette Det nya samhället och verkade för ett rättvist samhälle, har idag, bortsett från ledarsidans artiklar som jag läser med stort intresse utan att vara överens om allt innehåll alltid, blivit en megafon för den yttersta högerns populistiska påhopp på invandrare som lösningen på de samhällsproblem som skapats av regeringens högerpolitik.
Dagbladet, som en gång i tiden hette Det nya samhället och verkade för en demokratisk samhällsutveckling, hade chansen att ge en rapport från alla tre evenemangen i Sundsvalls Centrum. Men de valde bort det ena, Vänsterpartiets heldag. Det som bestod av flera talare, däribland partiets ekonomisk politiska talesperson Ulla Andersson som medverkat i söndagens debatt på TV. Även kandidater till kommun, landsting och riksdag talade. Alla negligerades av Dagbladet. Istället var det Åkeson som reportern och tidningen slog upp som det stora besöket och han fick orera om invandringen och invandrarna som det stora problemet i Sverige idag. När problemet istället är de stora klyftorna och den otrygghet som skapats av regeringens politik. Och där rasisterna verkar för att folk ska anklaga invandrarna, inte regeringen, för den förda politikens misslyckande.
Grattis Åkesson! Du har lyckats igen, med Dagbladet som din hjälpsamme megafon.
Till Dagbladets redaktion är bara att säga: Skämmes och vet hut!
Åke Johansson
Vänsterpartiet, Sundsvall


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu ska vinsten gå till finska staten

  Finsk tågaktör erövrar Sverige – experter varnar bolaget för kaos Rubrik i Dagens Nyheter 5 mars. Bakgrunden är att Finska statens järnväg...