tisdag 26 augusti 2014

Studiebesök på hemtjänsten och valtal bland pensionärer

Valkampanjen pågår för fullt. Idag har jag varit på studiebesök på Skönsmon och kommunens hemtjänst där. Tillsammans med bl.a. Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomisk politiska talesperson. Mycket intressant verksamhet som sätter kvalitet för de äldre framför privatisering. Alla erbjuds heltid, inga delade turer. Kontinuitet och tillit. Låter mycket bra.
På eftermiddagen deltog jag på ett debattmöte som PRO arrangerade i Selångers Folkets Hus. Också .. intressant. Egentligen skulle man spelat in inläggen. Plötsligt kunde både moderaten och folkpartisten tycka att det är bra med erbjudande om heltid och att få bort delade turer. Kvalitet var viktigt. Men förstås, det viktigaste var att alla ska få valfrihet. Att det i Timrå bara finns vårdcentraler ägda av ett och samma privata vårdbolag måste vara perfekt.
Och vad sa de nu om behovet av mer personal? Ja det har jag lite svårare att minnas. Men 6 timmars arbetsdag finns det inte pengar till. Och inte heller till att sänka skatten för pensionärer. Först var det ju nödvändigt att ta bort 140 miljarder från statskassan och sedan skulle det ju till en rejäl sänkning av fattigpensionärernas standard. Det skulle på något sätt få fler att jobba?!
Som Vänsterpartist följde jag schemat rättvisa. Att ojämlikheten, de ökande klyftorna skadar samhället, inklusive pensionärer. Och att den borgerliga politiken bär ansvaret. Pensionssystemet skapar alltfler fattigpensionärer och 70 % av dem är kvinnor. Därför måste hela systemet förändras. Premiepensionsdelen som bara gynnar fondförvaltarna ska tas bort.

Sverigedemokraten applåderade Reinfeldt valtal där han beklagade att invandringskostnaderna står i vägen för nya reformer. Dessvärre var det sedan flera i publiken som stödde hans invandringskritiska inlägg. Reinfeldts tal har gett SD ökat stöd. Rasismen frodas i otryggheten som är en följd av högerpolitiken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Afghanistan - två foton

Efter att ha lagt ut talet från manifestationen mot deportation av flyktingar tillbaka till Afghanistan, for tankarna tillbaka till land...