lördag 3 april 2010

Nytt från Afghanistan

Senaste nyheten från Afghanistan, i våra stora media, var igår att den afghanske presidenten Karzai anklagat västpolitiker för att vilja bestämma över afghansk politik och att de vill ha en marionettregim. Han nämnde Peter Galbraith, en hög FN-tjänsteman som efter förra årets presidentval sa att 30% av rösterna var riggade. Galbraith fick sparken senare.
Nu är det snart val igen och Karzai behöver låta kritisk mot USA för att inte tappa röster, om han nu inte skulle kunna fuska sig till seger en gång till.
Idag ser jag på nyheter från Afghanistan att tyska soldater i den nordliga provinsen Kunduz skjutit ihjäl sex afghanska regeringsoldater, i tron att de var fiender.
För varje dag som går, med skjutglada och nervösa utländska ockupationssoldater i landet, blir det fler afghaner som vill få slut på kriget och de kräver en annan lösning än fler utländska soldater.
Det finns ingen vettig anledning för att ha svenska soldater under Natos ledning i kriget i Afghanistan. Men många för att kräva att de svenska soldaterna ska ut ur landet och ett slut på den militära ockupationen av Afghanistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu ska vinsten gå till finska staten

  Finsk tågaktör erövrar Sverige – experter varnar bolaget för kaos Rubrik i Dagens Nyheter 5 mars. Bakgrunden är att Finska statens järnväg...