måndag 30 maj 2011

På plats i Bryssel

Jaha då har man hamnat på kort igen. Och nu på EU-parlamentarikern Göran Färms hemsida.


Länk till hemsida:

Jag var i Bryssel i förra veckan och passade då på att se en ny dokumentärfilm av Marika Griehsel, "Resolution". Den tar upp frågan om hur kvinnor utsätts systematiskt för våldtäkter som ett vapen i krig och konflikt och att samhället inte gjort något åt det. Kvinnorna drabbas på alla sätt medan männen, brottslingarna som utfört dåden, går fria.


Filmen är en hyllning till Margot Wallström som lyckats driva igenom Resolution 1960 i FN, den som nu ska göra det möjligt att sätta dit, bestraffa, ansvariga för planering och utförande av våldtäkter.


Det är en stark film. Verkligt bra, även om det nog blivit väl mycket av Wallström just. Och Hillary Clinto fick plats också. Lite onödigt. Det viktiga är mötena med kvinnor i Bosnien, Liberia och dem rep Kongo. Och att det nu måste bli verkstad från FNs fredsbevarande styrkor som finns på plats. Nu kommer det information om att ett par personer häktats.


Jag var där och råkade stå och prata med Olle Ludvigsson när en fotograf kom förbi. Jag får heta representant från SEKO. Och det kan jag väl bjuda på.


Goda mackor var det.


Och låt oss hoppas att filmen bidrar till att kampen mot väldtäkter får högre priotitet nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu ska vinsten gå till finska staten

  Finsk tågaktör erövrar Sverige – experter varnar bolaget för kaos Rubrik i Dagens Nyheter 5 mars. Bakgrunden är att Finska statens järnväg...