onsdag 26 maj 2021

Byggnads delar ut kulturstipendier

Känns gott att bli uppmärksammad

Fantastiskt kul. Fackförbundet Byggnads delar ut kulturstipendier och i år får jag ett hedersomnämnande, för att stödja slutförandet av den bok jag nu skriver på. Känns gott att uppmärksammas som arbetarskrivare och av ett fackligt förbund dessutom, för mig som tidigare varit fackligt aktiv, i SEKO.  Min far däremot var  medlem i Byggnads. Nu blir det till att lägga i en högre växel i skrivandet. Med ett stort och varmt tack till Byggnads.

Här text ur Pressmeddelandet


Åke Johansson 

Kategori: Litteratur (Hedersomnämnande)  

Åke Johansson har en bakgrund som svetsare, växlare och tågmästare. I boken Finnpojk i Sverige, svenskunge i Finland. berättar han om Veikko, en svensk arbetare som kom till Sverige som krigsbarn 1941. Via Veikkos liv speglas såväl världspolitiken som det personliga ödet. Han blev far till fem barn som i sin tur bosatte sig i fyra olika länder. Ett av barnen var med på Utöya. Byggnads vill gärna stödja arbetet och ser fram emot att läsa berättelsen när den är färdigställd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu ska vinsten gå till finska staten

  Finsk tågaktör erövrar Sverige – experter varnar bolaget för kaos Rubrik i Dagens Nyheter 5 mars. Bakgrunden är att Finska statens järnväg...