söndag 2 maj 2021

1 Maj Mot ökande klassklyftor - För fred och socialism

I årets 1a maj vill jag demonstrera bakom parollen

Mot ökande klassklyftor - för Fred och Socialism.

Vi upplever över hela världen en svår pandemi, men istället för en världsomfattande satsning mot sjukdomen, så satsar stormakterna mer än tidigare på krigsmateriel.
Sverige har närmat sig Nato som satsar på krig och när USA sa ifrån att Sverige inte fick ratificera FN-avtalet mot kärnvapen så ändrade sig vår regering, följde USAs order och bytte sida. Sverige säger inte längre nej till kärnvapen. Sverige borde som tidigare stå på oberoende staters sida och bekämpa stormakterna hot och förtryck.
Jag vill att Sverige ska minska och inte som idag öka klassklyftorna i vårt land. Arbetslösheten måste minska och vi måste stoppa försämringen av strejkrätten och anställningstryggheten. Pensionen måste höjas för oss med låga pensioner. Plakatet Bygg dubbelspår på Ostkustbanan NU! vill jag också bära. Och för att stoppa hoten mot demokratin; Satsa på kulturen, folkbildningen och folkrörelserna!

Kan vara en bild av 1 person, snö och text där det står ”FOR FRED SOCIALISM Ake Johansson V”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu ska vinsten gå till finska staten

  Finsk tågaktör erövrar Sverige – experter varnar bolaget för kaos Rubrik i Dagens Nyheter 5 mars. Bakgrunden är att Finska statens järnväg...