måndag 7 februari 2022

Bokcirkel inom PRO i Sundsvall med stöd av ABF

 Nu är vi igång med en bokcirkel inom PRO i Sundsvall.

Första träffen var riktigt bra, vi presenterade oss, de flesta faktiskt inflyttade, och det blev mycket prat om böcker och om läsande. Ljudböcker, nja, allra helst läser vi pappersböcker, då kommer man ihåg boken bäst. Och vilken bredd i läsningen, Ken Follet och Susanna Alakoski, Jan Guillou och Maj Gull Axelsson, Haruki Murakami och Aino Trosell. Och många många fler, inom olika genrer. Och tänk att det fortfarande är så att pojkar läser mindre än tjejer och att pappor läser mindre för barn än mammor gör. Nu ska vi som träffats i denna grupp, på ABF, läsa och prata böcker tillsammans. Spännande. Kanske kan vi också sprida läsinspiration till andra.
Och första bok, som ska läsas till nästa träff? Susanna Alakoskis Bomullsängeln. Första delen i en romanserie om finska kvinnliga arbetare. Om kvinnor som kommer från landsbygden till Vasa och bomullsindustrin. Om krig och eländiga arbetsförhållanden, men också om kärlek och glädje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu ska vinsten gå till finska staten

  Finsk tågaktör erövrar Sverige – experter varnar bolaget för kaos Rubrik i Dagens Nyheter 5 mars. Bakgrunden är att Finska statens järnväg...